't Vitamientje Hechtel

Groenten, fruit en verse bereidingen

’t Vitamientje Hechtel

Groenten, fruit en verse bereidingen

 In 1979 werd de Wereldvoedseldag in het leven geroepen. Deze valt jaarlijks op 16 oktober, maar eigenlijk zouden we er 365 dagen per jaar aandacht voor moeten hebben. Er zijn namelijk nog steeds landen waar hongersnood is. Als je weet dat 1 op 9 mensen met honger gaan slapen en daar tegenover het overgewicht verdubbeld is, daar draait je maag van om!

Daarom doet het me pijn eten te moeten weggooien. Denk hierbij maar aan een stuk fruit met een bluts, groenten die iets minder vers zijn. Mijn doelstelling is dan ook om zo weinig mogelijk afval te hebben. Dit kan ik (maar jij thuis ook) doen door artikelen te verwerken in bijvoorbeeld soepen, smoothies, gelei en dergelijke om deze artikelen nog een tweede leven te geven.

Zoveel als mogelijk zal ik alle artikelen verwerken in onze verse bereidingen. Hierdoor zal het assortiment mogelijks verschillen van dag tot dag. Dagelijkse variatie voor de klanten, maar elke dag even lekker en met liefde klaar gemaakt!

Verder zal ik gebruik maken van het afprijzen van artikelen die minder vers zijn, maar wel nog perfect eetbaar zijn. Hierdoor ben je als klant op de hoogte van de beperkte houdbaarheid en dat je het artikel best snel gebruikt. En het is nog goed voor de portemonnee!